2013. május 12., vasárnap

5. fejezet

Íme az 5. fejetet, remélem tetszeni fog! Kommentároknak örülnék! :-)
Üdv,
Annette Black

5.fejezet



Elena tartva ígéretet elmagyarázta az angyalbújtatásról, a legfontosabb tudnivalókat, majd a szertartáshoz szükséges dolgokat belepakolta egy hátizsákba, ezeket Castiel az első bújtatás elvégzése után bízta a vadásznőre, bízva abban, hogy Elena-nál tökéletes biztonságban lesznek.
Az udvaron gyűltek össze, Castiel komoly tekintettel fűrkészte körbe a három vadászt és angyaltársát, majd Elena-hoz szólt:
-Elena sikerült mindet elmagyarázzni a fiúknak?
-Hát nagyjából mindent elmondtam nekik, amit fontos tudni, nem volt rá túl sok idő-válaszolta ideges hangon, mindig ideges volt a szertartások előtt.
-Rendben van, köszönöm. Sok angyalról van szó, így minnél hamarabb végezzni kell szertartással, szóval teljes odafigyelést kérek mindenkitől. Nem lesz könnyű, de tudom, hogy számíthatok rátok, mindannyiotoknak köszönöm-mondta feszült hangon Castiel.
-Nyugi Cass, majd hálálkodhatsz eleget az angyal túlélőshow végén-próbálta oldalni a feszültéséget Dean.
-Castiel ideje lenne indulni-szólalt meg figyelmeztetően Gia.
-Igazad van Gia! Te akkor hozzd magaddal Elena-t, én pedig a fiúkat viszem- és már lépett is a balonkabátos angyal a Winchesterekhez, majd kezeit, két férfi homlokára téve, elteleportálta őket, Gia ugyanezt a mozdulatsort vitte véghez Elean-án.
Egy elhagyatott,régi és kószos raktár épültbe érkeztek. Az épültben egy hatalmas asztalon kívűl nem volt semmi, az asztalt angyal csoport vette körül, az angyalok tekintette rögtön az érkezők felé fordult.
-Kövessettek-felelte Castiel a három vadásznak és Gia-nak. A ballonkabátost közvetlenül Elena követte, majd a két Winchester, a sort szorosan Gia zárta. Az asztalhoz érve,Castiel köszöntötte angyaltársait:
-Üdv Nektek!Köszönöm nektek, hogy itt vagytok és mellénk álltatok ebben a harcban! A szertartás után csatlakozzni fogtok a többi testvérünkhöz, akik ugyancsak nem értenek egyet Raffael ténykedéseivel.
-Üdv Castiel és Gia! Drága Castiel mindannyian hálásak vagyunk, hogy vállaltad a szertartást minden nehézségével együtt, bár a segítőidet megválogathatnád! A Winchester testvérekről már hallotunk, de harmadik csupaszmajom személyében kit üdvözölhetünk?-pillantott a magas, barna hajú, férfi testbe bújt angyal, aki a szószoló szerepét töltötte be, a bújtatásra várok angyalok körébe. Elena és a Winchester fiúk, szúros tekinettel reagáltak az angyal epés megjegyzésére.
-Kérlek titeket, tartozkodjatok az ilyen megjegyzésektől! Ő itt Elena, aki már nagyon sok angyal elbújtatásában segített, ő a "jobb kezem" a szertartásokon. Dean és Sam is feljajánlotta a segítségüket, a minimum az, hogy hálásak vagyunk nekik-nézett komolyan Castiel az angyaltársaira.
-Lefordítva, köszönjétek meg szárnyas bébik, majd fogjátok be-szólalt meg Dean, nem igazán volt elragadtatva az angyaloktól.
-Hogy merélszelsz, így beszélni velünk te kis porbafingó! Ha mi nem lennék, ti már Raffael agytalan játékszerei lennétek-förmet rá Dean-re a magastermetű angyal.
-Fejezzétek be! Ideje elkezdeni a szertartást-szólalt meg erélyesen Castiel, majd Elenahoz-Elena kezdhetünk?
-Persze Castiel. Sam, Dean gyertek, jól jönnnek majd a csodás kezeitek-intett Elena a két Winchesternek, majd az asztalhoz lépett, elkezdett kipakolni a hátitáskából. A táskából elekerült kettő nagy zacskó növény, és különböző színű porok,néhány kisebb kés, két tőr és két kisebb és egy nagyobb tál. Az egyiket tálat és egyik őrt Elena Gia-nak nyújtotta:
-Gia ideje megcsapolni kedves angyaltársaidat-az angyal fogta a tálat és a tőrt és már indult is társaihoz, hogy mindannyiuktól vért vegyen. Elena a kettő borzasztó szagú növényt a Winchestereknek adta, kések kíséretében:
- Srácok kérlek titeket ezeket vágjátok fel minnél apróbb darabokra!
-Nem gondoltam, hogy bűzbomba kíséretében fogjuk a szárnyasok seggét megmenteni-panaszkodott Dean, miközben elkezdete darabolni a számára ismeretlen növényt, amely minnél kisebbre lett darabolva, annál erősebb szagot bocsájtott.
-Ezek tényleg förtelmes szagúak-folytatta bátyja panaszkodását Sam.
-Csak ügyesen fiúk, ígérem legközelebb kaptok orrcsípeszt-vigyorgott Elena miközben a különböző porokat keverte össze a nagy tálban, majd miután a két férfi végzett a büdös növényekkel, azokat is tálba öntötte, márcsak az angyalok vére hiányzott belőle. Gia perceken belül az összes angyaltól vett vért, majd Elenanak adta az angyali vérrel teli tálat. Ezek után a vadásznő a kezében egy üres tállal és egy tőrrel Castielhez fordult:
-Elena ne spórolj a véremmel, nagyon jól tudod, hogy meg kell egyeznie a másik tálban található vérmennyiségével- célzott Castiel a húsz angyal vérével teli tálra.
-Nyugi Cass! Megcsapólak, amennyire kell! Kérem szépen a tenyered-és már fogta is Elena Castiel bal kezét, az angyal tenyerét felfelé fordítva, egy hosszú csíkott vágott bele, a tőr segítségével. Castiel kezéből, azonnal kicsordult a vér, Elena ökölbe szorította a sérült angyali kezet, így csöppögtetve a ballonkabátos vérét az üres tálba, mindvégig tartva a szemkontaktus Castiel-el. Mikor végeztek Cass vérének "lecsapólásával" Elena fogott egy tiszta vászondarabot és szorosan beköttöte vele Castiel kezét.
-Minden okés Cas?-kérdezte aggódva Elena az immáron sápadt arcú angyaltól.
-Rendben vagyok! Keverd össze a hozzávalókat és kezdjük el a szertartás-utasította Castiel a vadásznőt. Elena elegett téve Cass kérésenek nagy tálba lévő növényekhez és porokhoz hozzáadta a húsz angyal valamint Castiel vérét, majd az egészet összekeverve visszavédte Casshez és letette az angyal elé, a balonkabátos bólintott, Elena értette a célzást, a két Winchester indult:
-Srácok ideje odébb állni, kezdődik műsor!
-Csak ennyi volt a dolgunk, zöldségaprítás-morgoldótt Dean, miközben mind a hárman távolabb sétáltak.
-Nem tudnák még valamiben segíteni?-kérdezte idegesen Sam.
-Bocs fiúk, az előkészületeken kívűl mi "csupaszmajmok" másra nem kellünk.Eddig is minden így zajlott. Azt hiszem Castiel a szertartások előtt koncetrál vagy ilyesmi, az elbújtatásra váró angyalkák, legtöbbször lennézően bámultak meg engem, és néha Gia-t is. Oh és túlságosan felsőbbrendűnek gondoljátok magukat a "főzet keveréshez". Cass-től tudom, bár ezt ő szebben fogalmazta meg-fogaglalta össze Elena.
-Fasza-káromkodta az idősebb Winchester, majd tekintete a másik két vadász és Gia tekinetével együtt, aki néma csöndben csatlakozott hozzájuk, az angyalokra szegeződött. Az elbújtatásra váró angyalok körbe vették az asztal közepén álló Castiel-t, aki percek óta az előtte lévő tálra szegezte tekintetét, majd hirtelen felnézett és beszélni kezdett. Először szinte suttogva, majd egyre hangosabban, végül már kiabált. A három vadász nem értett semmit, Cass szavaiból, mivel ékoni nyelvet használta. Hosszú másodpercekig nem történt semmi, mikor az elbújtatásra vár angyalok, kezet fogtak, így teljesen mértékben körbevéve Castielt. A föld és az egész épület remegni kezdett, Castiel kiabálása már olyan hangos volt, hogy a két Winchester és Elena fülét szinte már bántotta, mindhárman a kezeiket a fülökre helyezték. Újabb másodpercek teltek, amikor is Castiel lábai roskaddni kezdek, a ballonkabátos angyal fizikailag már egyre nehezbb bírta a szertatást, lassan kimerülöbben volt. Gia figyelmét ez nem kerülte, Elenahoz fordult:
-Elena Castiel nem bírja már sokáig! Segítenünk kell neki!-ordította Gia, így megpróbála túl harsogni angyaltársát.
-Srácok oda kell jutnunk Casshez!-kiábalta a nő a két Winchesternek, majd márcsak arra lett figyelmes, hogy Gia a karján fogva rángatja, hogy menjenek közelebb a többi angyalhoz. Sam és Dean követte őket, de föld és az épület egyre erősebben remegett, így a két férfi csak lassan tudott haladni. Gia és Elena, hála Gia angyalierejének, odajutottak az angyalokhoz.
-A kapcsolatot nem szakíthatjuk, a karjaik alatt kell átbújnunk-ordította Gia Elena-nak. Azonnal átbújtottak az angyalok karjai itt alatt, majd Castielhez léptek, Elena bal, Gia pedig a jobb oldalán helyezkedett. Castiel lábai kezdtek összecsuklani, Elena és Gia is a ballonkabátos karjába kapaszkodott, így megakadályozva,hogy Castiel összeessen.
-Cass gyerünk, ki fogod bírni! Mindjárt vége!-kiabálta Elena Castiel fülébe. Castiel erre hagosabban kezdett kiabálni, a közvetlen közelében a lévő Elena úgy érezzte, mitha több ezer tűvel szúrkálnák a füleit. A két Winchester megpróbált odajutni hozzájuk, de mivel mindketten magasak voltak, így nem tudtak átbújni az angyalok karjai alatt. Castielből és az asztalon lévő tálból fény kezdett kiúszni:
-Elena csukd be szemmd, Dean és Sam ti is!-ordította Gia. A három vadász azonnal így tett. Az egész raktárat hatalmas fény vette körbe hosszú másodpercekig, majd pillanatok alatt kialutt. Az angyalok eltűntek, csak a két Winchester, Elena, Gia és Castiel maradt ott. Elena hirtelen lefelé húzást érzett a karjában, kinyitotta szemeit, és ekkor szemebsült azzal Castiel ájultan húzza őt és Giat is magával. Sam és Dean azonnal rohant hozzájuk.
-Mi a franc baja van Cassnek? Mégis mi a fenének kellett hozzá rohanni?-kérdezte idegesen az idősebb Winchester.
-Nagyon nehezen bírta. Húsz angyal elbújtatása sok volt neki. Életben van, csak elájult. Ideje mennünk, először Elenat és Castielt viszem, majd titeket fiúk-hadarta Gia, majd a következő pillanatban már ott sem volt, ahogyan Elena sem valamint az ájult Cass sem. Másoderpecek azonban ismét megjelent Gia,kezeit a két Winchester homlokára téve, elterepoltát velük.

2 megjegyzés:

  1. Szia! Őszintén bevallom, nem olvastam eddig a történetedet, de ebbe a fejezetbe belenéztem, és végig is olvastam. Jó kis történet, érdekes szereplőkkel. Most megyek elolvasom az egészet előről. Várom a folytatást, csak így tovább.
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Sophie!
      Nagyon szépen köszönöm! Örülök, hogy tetszik! A folytatás a hétvégén, minden bizonnyal vasárnap este lesz fennt!
      Köszönöm, hogy írtál! <3
      Puszi,
      Annette Black

      Törlés