2013. május 19., vasárnap

6. fejezet

Íme a folytatás, remélem tetszeni fog! Vélemyényeket továbbra is várom!
Puszi,
Annette Black
 

6. fejezet



Bobby néhány perce ért haza, nyugalomra vágyott, a nehéz vadászat után. Mikor belépett a házba rossz érzés fogta, sem Elena-t, sem a két Winchestert nem találta sehol. A telefonjához nyúlt, hogy a három vadász közül valamelyiket felhívja, mikor a semmiből felbukkant Gia Elenaval és az ájult Cass-el, majd az angyal eltűnt, de pillanatokon belül visszatért Sam és Dean társaságában.
-Mégis mi a fene történt?-kérdezte Bobby idegesen.
-Először hadd helyezzük el Castielt a kanapén, utána mindent elmondunk-felelte Elena, majd Gia és két Winchester segédletével a közelbe lévő kanapé felé vonszolták a még mindig ájult Castielt, végül kisebb nehézségek árán, szerencsésen lefektették az angyalt, Elena még párnát is rakott a ballonkabátos feje alá.
-Apám szerintem Cass megint rákapott a hamburgerre, a súlyából ítélve-morgólodott Dean. Célozzva, hogy nem volt egy könnyű menet angyalbarátját a kanapéra helyezzni.
-Dean ne már-szólt bátyjára erélyesen Sam.
-Ok most hogy Csipkerózsika kényelmesen fekszik a kanapémon, ideje hogy elmondjátok mi történt-mondta Bobby türelmetlenül.
-Újabb angyalbújtatásra került sor, ezúttel Sam és Dean is velünk tartott. Húsz angyalról volt, szóval nem volt egy sétagalopp, amint látod Cass nem viselte jól. Őszintén azon is csodálkozzom, hogy sikerült neki végig csinálni a szertartást. Emlékszel Bobby legútobb is mennyire ki volt, alig bírt ideteleportálni. Nagyon sok volt egyszerre húsz angyal-foglalta össze Elena.
-Értem és mikor fog magához térni?-fordult Bobby Gia felé.
-Néhány órán belül. Nem akarta hogy tudjatok róla, de azt hiszem jobb ha tisztában vagytok a helyzettel. Castiel szertartásról szertartásra egyre gyengül. Már így is nagyon sokat veszített az erejéből, ha ilyen ütemben folynak tovább a bújtatások, attól félek, hogy akár a halálát is okozhatja-mondta Gia miközben egy másodpercre sem vette le tekintetét Castielről. Castiel volt azon ritka angyalok egyike, aki nem nézte le Gia-t. Gia igaz barátjának tartotta Cass-t, és számára egy hős volt és vezér akinek megvan az esélye, hogy legyőzze Raffael-t. Lenyűgözőnek talált a barátságot Castiel és Winchester fivérek között.
-Nincs más angyal, aki vállalná Cass helyette a szertartást?-kérdezte Sam.
-Sajnos nincs! Elképesztően nehéz feladat az is, hogy olyan angyalokat találjunk, akik szembe mernek szállni Raffael-el. Végülis Raffael egy arkangyal, hosszú ideje az arkangyalok irányítják a Mennyet és eddig nem volt szokás csak úgy fel lázzadni ellenük. Castielre pedig azt sem vett jó fényt hogy Dean-el és Sam-el barátságban van, és hogy összeállt olyan alacsonyabb rendű angyalal mint én. Az angyalbújtatásra eddig csak nagyon ritka alkalmakor került sor, minden angyal tisztábban van vele, hogy mekkora veszélyel jár, hisz az életét kockáztatja az, aki mégis megteszi. Ráadásul Castiel ismét fellázadt az arkangyalok és Menny ellen, miattatok emberek miatt. Ez a tény rengeteg angyalt zavar és feldühít. Őszintén szólva azok közül akik mégis csatlakoztak Castielhez, a legtöbb csak Raffaelt nem tartja érdemes vezetőnek, titeket embereket pedig mindössze csupaszmajomnak tartja. Összefoglava nem lesz még egy olyan angyal mint Castiel, aki az életét kockáztatja az emberek miatt-mondta ki a rideg tényeket Gia.
- Fasza, milyen meglepő, hogy a szárnyas fattyak, így gondolkodnak! Csak tudnám Cass megint miért titkolózik! Ez az angyaloknál valami beépített dolog-mérgelődött Dean. Dűhítette az angyalok viselkedése, zavarta, hogy az emberek léte Isten katonáinak kénye-kedvétől függjön. Elképesztően mérges volt Castiel-re, hogy újabban titkolózik ellőttük, de ugyanakkor aggodótt bartája miatt. Félt hogy Castiel, Gia valamint a velük tartó angyalok és ők maguk Elena-val és Bobby-val karöltve túl nagy fába vágták a fejszéjüket.
-Dean fejezd be! Castielnek meg volt rá, az oka! A barátainak tart titeket, és úgy gondolom hogy már így is elképesztően nagy bűntudata van, amiért Sam-et és téged is belerángatott téged ebbe az egész Raffael elleni harcba-állt ki Elena az ájult Castiel védelmében.
-De akkor is el kellett volna mondania a dolgot! Elena az angyalbújtatásról is csak tegnap este óta tudunk! Igen a barátai vagyunk, és Cass fontos személy számunkra!Pontosan ezért kellett volna szólnia nekünk, nem pedig titkolózni-értett egyett az ifjabb Winchester a bátyjával. Sam-et is elképesztően dűhíhetette az angyalok viselkedése és Castiel titkolózása. Igaz, hogy Sam és Castiel között nem volt olyan szoros a barátság, mint Dean és a ballonkabátos angyal között, de mióta Cass erőt és kitartás nem sajnálva ki hozta Sammy-t Lucifer ketrecéből, az ifjú Winchester csak még jobban tisztelte az angyalt és mérhetetlenül hálás volt Castielnek.
-Elena a fiúknak igaza van. A sok év alatt, arra rájöttem, hogy a titkolózás nem old meg semmit, csak még nagyobb bajt okozz-szólalt meg bölcseket megszégyenítően Bobby.
-Nemcsak Dean és Sam miatt van bűntudata. Bobby Castiel téged is a barátjának tart és sajnálja, hogy belekevert a Raffael elleni harcba. Akárcsak téged Elena. Te szinte ismeretlenül felajánlotad a segítségedet nekünk, Castiel és jómagam ezért végtelenül hálásak vagyunk, akárcsak nektek Winchester testvérek és neked Bobby. Castielnek az miatt is bűntudata van, hogy Elena képes volt még az apjával is ez miatt összeveszni-nézett szomorú arccal a négy vadászra Gia.
-Nem Castiel hiába, hogy az apám nem képes megérteni a dolgot. Ha Cass magához tért és jobban lesz, ezt mindeképpen megbeszélem vele-mondta komoly hangon Elena.
-Húzz sorszámot kislány. Nekem is beszédem van szárnyas barátunkkal, ideje kiverni Cass fejéből ezt az ostoba bűntudatot-felelte erélyesen Dean.
-Csak képletesen értette a verést-mondta Sam, a verés szó hallatán, aggódalomba átvágó Gia-nak.

Elena neki látott a vacsora elkészítésnek, Sam segített neki, Bobby az egyik folteben ült is lassan kortyolgatta sörét, a legutóbbi vadászat lefárasztotta, Dean egy széken ülve utánozta Bobby tevékenységét gondolataiba mélyedve, Gia pedig továbbra is Castielt figyelte, le nem véve tekintetét angyaltársáról. Hamarosan arra lett figyelmes, hogy Castiel szép lassan kezd megához térni. A ballonkabátos angyal először szemeit nyitotta ki, majd hirtelen felült, ez azonban nem bizonyult jó ötletnek, mert szédülni kezdett, szerncsére hamar elmúlt, ekkor körbepillantot, hol is van valójában, majd megpróbált visszaemlékezzni a történtekre.
-Elena, Sam, Dean, Bobby gyertek ide! Castiel hogy vagy?-érdeklődött Gia. Időközben a négy vadász odalépett Gia mellé, és mindannyian Cass-re szegeszték tekintetüket.
-Jól vagyok. Mi történ pontosan,sikerült a szertartás?-kérdezte zavaródottan Castiel.
-Igen sikerült, de túl sok volt egyszerre ennyi angyal elbújtatása. Elájultál és én hoztalak ide-válaszolta Gia.
-Cass azt hiszem beszélnük kell-szólalt meg Dean.
-Egyet értek Dean-el-jelentette ki Elena.
-Miről van szó?-érdeklődött Castiel, most már kezdett ki tisztulni a feje.
-Arról, hogy mégis fenének nem voltál képes közölni, hogy ekkora mértékben legyengítt a szárnyas haverjaid elbújtatása!-felelte emelt hangon az idősebb Winchester.
-Gia elmondta, hogy borzasztóan legyengítt téged az angyalok bújtatása. Esélye van annak, hogy akár belehalsz ebbe az egészbe. A barátaid vagyunk mindannyian, nem szabadna titkolóznod-korholta az angyalt Sam.
-Sajnálom fiúk! Nem kellett volna belekevernem titeket, ahogy Elena-t és Bobby-t sem-nézett komolyan rájuk Cass.
-Na jó ezt most fejezzd be Castiel! Nem kevertél minket semmibe bele!Mindannyian önként csatlakozztunk hozzád. Ideje felfognod ezt a tényt!- mondta emelt hangon Elena.
-Akkor sem lett volna szabad! Te az édesapáddal vesztél össze, Sam és Dean pedig feladták a normális életüket! Ezt nekünk angyaloknak egymást között kell lerendeznünk!-felelte ideges hangon az angyal.
-Na ez igazi baromság! Raffael agytalan majmokat akar belőlünk kreálni és a Földet is magának akarja! Szóval nekünk is van bőven beleszólásunk-jelentette ki Dean határozottan.
-Castiel hallgas rájuk, igazuk van. Ők a barátaid és segíteni akarnak, ahogy barátok szokták. Ez egy olyan emberi szokás, amelyet nekünk angyaloknak nem ártana elsajátítani-nézett komolyan Gia Cass-re miközben megszorította angyaltársa kezét.
-Igaza van Gia-nak, hallgas rá. Ő a legértelmesebb angyal, akivel eddig találkoztam-szólalt meg Bobby.
-Köszönöm Bobby!-mondta hálás hangon Gia és rá mosolygott az öreg vadászra.
-Azt hiszem mára elég volt Cass dorgálásból-felelte Sam.
-Jól mondod, de most szólók Castiel, hogy ez mégcsak kezdet volt! Megyek és megnézzem a húst, nehogy túl süljön-mondta Elena és már ment is a konyha irányába, Sam azonnal követte.
-Remélem Cass megértedett és abba hagyod a titkolózást. Ha gond van azonnal szólsz nekünk, okés-felelte Dean és ivott egy nagy kortyot a söréből.
-Igen Dean megértettem és köszönöm-nézett bűnbánóan barátjára Cass. A négy vadász nem is sejtette mennyire hálás neki Castiel.
Nem sokkal később már vacsoráztak.Gia és Castiel is ott maradt, bár angyal lévén egyikük sem vacsorázott. Sülthús volt a menű, párolt zöldséggel és rizzsel.
-Elena ez nagyon finom lett-mondta Bobby, az öreg vadász nem gondolta,hogy ennyire jó dolog lesz az, hogy a nő átmenetileg hozzáköltözzöt,ő és Elena remekül kijöttek egymással.
-Örülök hogy ízlik-felelte szerényen Elena. A vacsora kellemesen telt, beszélgettek,iszogattak,mindannyian örülve egy nyugodt estének. Valahol azonban mindegyikük sejtette, hogy nem sok ilyenhez hasonló estében lesz részük. Oh és milyen jól gondolták, tekintve az elkövetkezőket.

Folyt.köv.

2 megjegyzés:

  1. Ééés ismét sikerült összehoznod egy baromi jó fejezetet. Nekem Gia egyre szimpatikusabb lesz.
    Egyébként látom, hogy vannak nyelvhelyességi hibáid. Ha akarod, szívesen leszek a bétád :) írj üzit, ha benne vagy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Nagyon szépen köszönöm, örülök hogy tetszik!

      Nagyon megköszönöm, hogy felajánlotad, hogy lennél a bétám! Ezer örömmel benne vagyok, nagyon köszi!
      Puszi,
      Annette Black

      Törlés